VVD Woensdrecht
Samen sterker verder!

Burgerleden

Petra Weijman

Petra Weijman

Positie Burgerlid

Even kort over mij, mijn naam is Petra Weijman, 55 jaar en sinds 2004 getrouwd met Olivier. Ik ben een geboren en getogen Utrechtse. Maar voor de liefde naar Brabant gekomen. Daar woon ik inmiddels 25 jaar. Via Breda en Bosschenhoofd ben ik vorig jaar in Hoogerheide komen wonen. Mijn allereerste opleiding na de HAVO was het CIOS. Van huis uit ben ik dus sportleidster. Ik heb daar een aantal jaar in gewerkt maar heb vervolgstappen gemaakt. Eerst een internaat vervolgens Raad voor de Kinderbescherming, het gevangeniswezen en nu sinds 1 februari heb ik de overstap gemaakt naar de belastingdienst. In de gehele periode heb ik naast mijn baan opleidingen gevolgd eerst HBO en uiteindelijk aan de Universiteit bestuurskunde. Daarnaast doe ik nog vrijwilligerswerk bij de Ezels hoeve in Baarle-Nassau. De ezels hoeve is een opvang voor ezels die niet goed behandeld werden, ziek zijn of op een andere manier niet welkom zijn of waren. Beesten die gedumpt worden omdat het even niet uit komt gaan me aan het hart vandaar mijn inzet daar. Ik wil me aansluiten bij jullie omdat ik, net als u denk ik, het verschil wil maken. Ik wil niet aan de zijlijn brallen en zeuren. Ik wil samen met u een leefbare en veilige gemeente behouden waar bewoners graag willen wonen. Daar ligt dan ook mijn eerste punt. (Wonen.) Wij zullen de eerste generatie sinds lange tijd zijn waar de kinderen het minder hebben dan wij. De jeugd van nu heeft grotere uitdagingen dan dat wij die hadden, Behalve corona, ook zeker op het gebied van wonen en werken. Daar wil ik me voor inzetten. We weten allemaal dat wanneer er een deur dicht gaat een raam opent. Laten we creatief zijn zonder geweld te doen aan de integriteit en gelijkheid en op zoek gaan naar mogelijkheden en niet denken in onmogelijkheden. Dat is waar ik me voor de VVD voor wil inzetten. Ik hoop dat ik dat samen met u mag en kan doen.

Joey Pals

Joey Pals

Positie Burgerlid

Mijn naam is Joey (geb. 1998) en ik ben het jongste fractielid van de VVD Woensdrecht. Naast het burgerlidmaatschap ben ik in 2019 verkozen als Algemeen Bestuurslid van het waterschap Brabantse Delta. In het dagelijkse leven volg ik een rechten studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 2017 ben ik lid geworden van de VVD en vrijwel direct actief geworden in de fractie. Sinds juli 2021 ben ik burgerlid voor de Woensdrechtse VVD. Voor mij is het belangrijk dat de jongeren een liberale stem krijgen en dat er voor deze groep dingen gebeuren. Denk aan voldoende woningbouw maar ook een leefbare, veilige en groene omgeving waar men zijn leven kan opbouwen. Daarbij is voor mij de liberale kernwaarde “verantwoordelijkheid” de belangrijkste, als inwoner ben je zelf deels verantwoordelijk voor deze veilige en schone omgeving. Een kleine overheid die helpt en ondersteunt waar nodig is maar die de gemeenschap stimuleert zelf met plannen te komen. Daar sta ik voor!

Marbeth van Uitregt

Marbeth van Uitregt

Positie Burgerlid

Mijn naam is Marbeth van Uitregt. Ik ben geboren in 1974 in Eindhoven. Maar ondertussen woon ik al ongeveer 40 jaar in onze gemeente Woensdrecht. In die tijd heb ik Woensdrecht, Calfven en Hoogerheide gewoond. Op dit moment woon ik in Hoogerheide met mijn 2 tienerkinderen. Sinds afgelopen jaar (2021) ben ik als burgerlid actief binnen VVD Woensdrecht. VVD Woensdrecht bestaat uit een groep met mensen, die het oprecht goed voor hebben met de gemeente, en belang hechten aan een goede omgang met elkaar. Los daarvan houden we het liberale democratische gedachten goed, waarbij vrijheid en verantwoordelijkheid dus voorop staan, constant scherp in de gaten. Om deze redenen voel ik me thuis binnen VVD Woensdrecht. Ik sta er namelijk ook erg achter, dat iedereen binnen zijn eigen mogelijkheden, zelf doet wat hij kan. Daarbij moet de overheid er zorg voor blijven dragen dat de inwoners hier de mogelijkheid toe krijgen, en ondersteuning bieden daar waar mogelijk. Verder is mentale gezondheid voor mij een echt speerpunt. Lichamelijke gezondheid wordt gezien, en begrepen. Hier wordt ook op ingezet vanuit de samenleving. Maar mentale gezondheid is ook zo veel bepalend. Denk aan wat het kan doen met je wanneer je werkeloos wordt, als kind of ouder na een scheiding, eenzaamheid van ouderen, maar ook veel jongeren ontkomen hier niet aan, of de effecten die de Covid maatregelen op ons hebben. Het bepaalt hoe we in het leven staan, hoe effectief we zijn in ons leven, hoe we ten opzichte van onze medemens staat. Zeker in deze veranderende samenleving is het belangrijk dat we hier constant alert op blijven. Zelf heb ik epilepsie, waarbij de epilepsie zelf vaak minder het probleem is, dan de mentale gevolgen. Zodat ik hier voor mijn gevoel wel inzicht in heb, maar er zeker hart voor heb. Ik wil me dus inzetten om de inwoners van deze gemeenten de mogelijkheden te bieden, met de vrijheid die ze verdienen. En mentale gezondheid te ondersteunen.

Inge Buzing-Pals

Inge Buzing-Pals

Functie: Fractie-adviseur Sociaal Domein

Ik ben Inge Buzing ,45 jaar, ben getrouwd met Robert en heb twee kinderen van 24 en van 22. Ik ben van origine kraamverzorgende, maar kan helaas mijn beroep niet meer uitvoeren omdat ik arbeidsongeschikt ben bevonden. Ondanks dat ben ik nooit bij de pakken neer gaan zitten en probeer ondanks alle beperkingen mijn steentje bij te dragen aan de gemeenschap door middel van vrijwilligerswerk. Ben altijd actief betrokken geweest bij de scholen van de kinderen; van de peuterschool tot en met het examenjaar van de middelbare school. Ik ben zes jaar leidster geweest van het elftal van mijn zoon en daar voorzitster van de activiteitencommissie en werk als vrijwilliger in de huiskamer voor de senioren, om heerlijk een kopje koffie te schenken en heerlijk te kletsen. Ondanks dat mijn dochter mijn mantelzorger is ben ik ook mantelzorger van mijn beide ouders. Daardoor weet ik ook hoe moeilijk de mensen het zelf kunnen hebben in deze maatschappij, maar ook zeer zeker de mensen erom heen, zoals de partners en kinderen. Uit eigen ervaring weet ik dat je door zoveel verschillende omstandigheden zo in de problemen kunt komen te zitten, dat je door de bomen het bos niet meer kunt zien. Dan is het geweldig om mensen te vinden die weten welke wegen je moet bewandelen om de juiste en passende oplossingen te vinden. Ik hoop door mijn persoonlijke ervaringen de kwetsbare mensen en de mensen erom heen in onze gemeente (of het nu kinderen, jong volwassenen of ouderen zijn) op wat voor manier ook te kunnen helpen door ze naar de juiste mensen te verwijzen, zodat ze op een fijne , persoonlijke en professionele manier geholpen kunnen worden waarbij alles bespreekbaar is. Ook voor veel zaken waar een taboe op rust zijn er oplossingen. Veel mensen weten helaas niet hoeveel mogelijkheden er zijn in onze mooie gemeente en waar ze voor wat voor hulp dan ook moeten zijn. Mijn passie is om mensen daarmee te helpen en daar wil ik me graag voor inzetten. En zal daarvoor alles doen, wat in mijn vermogen ligt!


 
E-mailen
Info
Instagram