VVD Woensdrecht
Samen sterker verder!
 


 

Nieuwsberichten

Opvang Asielzoekers - Statement

Opvang Asielzoekers - Statement

Met grote verbazing heeft de VVD Woensdrecht kennis genomen dat de staatssecretaris plannen heeft om asielzoekers te huisvesten in Huijbergen, locatie MBA2.

Afgelopen jaar heeft de gemeente Woensdrecht meegewerkt aan kleinschalige opvang voor Oekraïners op de Volksabdij en noodopvang in de Kloosterhof. Dit is altijd in goed overleg gegaan met betrokken partijen. Ook onder de bevolking was hier draagvlak voor en vele vrijwilligers waren en zijn nog steeds betrokken. Deze vrijwilligers helpen onze enthousiaste gemeenteambtenaren met activiteiten om de vluchtelingen en asielzoekers afleiding te geven om hun dagelijkse zorgen even te kunnen vergeten.

Nu worden we geconfronteerd met een landelijke overheid die gemeentelijke locaties wil aanwijzen zonder het democratische proces te volgen. Hiervoor heeft men de locatie MBA2 in Huijbergen op het oog. Men spreekt over honderden asielzoekers. Dit is voor de VVD Woensdrecht niet acceptabel. Het is in strijd met ons Liberaal en democratisch gedachtegoed dat men de gemeenteraad in deze besluitvorming buitenspel zet. Tevens zijn wij van mening dat je deze locatie, een voormalige garage met oude vervuilde loodsen en smeerputten, hiervoor niet kunt gebruiken omdat dit geen humane opvanglocatie is. Daarnaast zorgt de actie van de landelijke overheid ervoor dat de bereidheid en het draagvlak ernstig afneemt bij onze bevolking. Honderden asielzoekers plaatsen op een locatie nabij een kern van ongeveer 2100 inwoners in onze gemeente is niet gewenst en voor de VVD Woensdrecht geen optie en niet acceptabel. Wij zijn van mening dat het landelijke/Europees probleem van asielzoekers niet op een ondemocratische manier bij de gemeentes op hun bord moet komen te liggen. Asielzoekers zullen er altijd zijn, maar wij ondersteunen het VVD-standpunt dat we moeten blijven steven naar opvang in de regio en dat degenen die komen uit de zogenaamde veilige landen zo snel mogelijk het land uitgezet moeten worden. Als die landen van afkomst niet meewerken, dan zitten wij met een groot probleem. Een tijdelijke asielstop zou ons wat lucht geven in de toestroom, maar dat is, ook juridisch, een delicate kwestie. De gemeente is hierin natuurlijk geen partij, maar lokaal zullen wij het proces en de gevolgen hiervan nauwlettend in de gaten houden en onze kernwaarden bewaken.

De campgane op volle toeren!

De campgane op volle toeren!

De campagne is inmiddels op volle toeren en de kandidaten staan op verschillende plekken in de gemeente om de campagne te voeren. Er is ook een mooie collage gemaakt van de nr. 1 t/m 7 op de lijst.

Start Campagne GR 2022

Start Campagne GR 2022

Gisteren stonden we met de stroopwafel kraam op het Raedthuysplein in Hoogerheide. De landelijke campagneleider en VVD Tweede Kamerlid Thierry Aartsen was ook aanwezig. Samen met hem zijn we in gesprek gegaan met ondernemers in Hoogerheide, o.a. Petra Bals van Decoretras. Daarna zijn we in gesprek gegaan met inwoners onder het genot van een heerlijk warme stroopwafel. Goede gesprekken gevoerd en mooie 1ste campagne dag gehad. Volgende week staan we om 10u op het Cichorei plein in Ossendrecht voor de oude Aldi. Hopelijk zien we u dan!

Wethouder Henk Kielman scoort goed!

Wethouder Henk Kielman scoort goed!

Uit een onderzoek met betrekking tot de financiële situatie onder diverse gemeentes in West Brabant ,wat is gedaan door accountantsbureau BDO, blijkt dat gemeente Woensdrecht onder leiding van VVD Wethouder Henk Kielman het goed heeft gedaan. Woensdrecht krijgt maar liefst een score van 9 , waar onze grote buurgemeente Bergen op Zoom, beduidend lager scoort. Een mooie opsteker voor de wethouder, die zeker in voorbije jaren de moeilijke opgave heeft gehad om de financiële eindjes aan elkaar te knopen. Door alle wettelijke veranderingen , een corona epidemie en diverse overige uitdagingen heeft er een lange tijd niet rooskleurig uitgezien voor de gemeente Woensdrecht, maar uiteindelijk mogen we nu trots zijn op deze mooie waardering. ( Bron: BN De Stem , 19.01.2022)

Groepsfoto Top 6 kandidatenlijst GR 2022

Groepsfoto Top 6 kandidatenlijst GR 2022

De top 6 van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022. Van links naar rechts: Petra Weijman , Martin Groffen , Peter van der Poel , Marius Bakker , Joey Pals , Inge Buzing - Pals (klik op de afbeelding voor de gehele foto)

Joey Pals Burgerlid

Joey Pals Burgerlid

Op donderdagavond 17 juni is Joey Pals geïnstalleerd als Burgerlid van onze partij. Hij was destijds al gekozen als onze afgevaardigde in het Waterschap. Wij wensen hem veel succes, maar zeker ook veel plezier met deze nieuwe functie! Gefeliciteerd !

Marius Bakker, nieuwe fractievoorzitter

Marius Bakker, nieuwe fractievoorzitter

De een gaat, de ander komt. Bij deze feliciteren wij Marius Bakker met zijn Raadslidmaatschap en tevens is hij de nieuwe fractieleider van VVD Woensdrecht.

Manus Bolders verlaat per 1 mei de Raad.

Manus Bolders verlaat per 1 mei de Raad.

Afscheid Manus Bolders: 19 jaar was hij onze voorman, totaal zat hij voor ons 22 jaar in de Raad, maar nu heeft Manus te kennen gegeven per 1 mei te stoppen met zijn politieke werkzaamheden. We respecteren zijn besluit en zijn hem dankbaar, ook voor zijn jarenlange inzet, dat hij ruim voor de GR2022 dit kenbaar heeft gemaakt zodat wij hierop kunnen anticiperen. Wij laten u z.s.m. weten wie zijn opvolger in de Raad zal zijn. Later meer hierover. In de media staan de volgende artikelen: BN de Stem ZuidWest TV

Steun afschaffing hondenbelasting.

Steun afschaffing hondenbelasting.

Op 10 juni 2021 werd bekend dat een meerderheid van de Tweede Kamer tegen het heffen van hondenbelasting is. Zij verzoekt de verantwoordelijk minister dit aan de orde te brengen bij de gemeenten. Dit verzoek vanuit de Tweede Kamer is niet bindend, maar doch wel dwingend. Deze verantwoordelijkheid ligt immers bij de gemeenten zelf. VVD Woensdrecht heeft reeds in 2017 besloten dat deze belasting van tafel zou moeten en had dat in hun verkiezingsprogramma van 2018 opgenomen. Helaas is dat er destijds niet doorgekomen, maar ook in 2022 zullen we hier uiteraard weer voor strijden. Of je nu wel of niet van onze mensenvriend houdt, dat staat los van het feit op zich; het is volgens ons een ouderwetse belasting om geld binnen krijgen en zeker niet meer van deze tijd. Uiteraard verwachten wij wel dat de baasjes de hondenpoep netjes opruimen en geen overlast voor anderen veroorzaken, of de honden hun behoefte te laten doen in de speciaal door de gemeente aangelegde stroken. Help ons, steun ons om onder andere hier iets aan te doen.


 
E-mailen
Info
Instagram